Burguer Cangreburguer

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Crustáceo Crujiente
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 300 gr cranc reial de Kamchatka
  • 300 gr rap fresc
  • 1 ous
  • Salsa sukiyaki
  • Panets de pa per hamburgueses amb sèsam
  • Formatge Cheddar
  • Fulles d'enciam
  • Tomàquet
  • 1 ceba dolça
  • 2 tomàquets madurs
  • Cogombre en vinagre
  • Ketchup Heinz
  • Mostassa Heinz (estil anglès)
  • ...i molt d'amor...clar....si no...no sortirà bé....

4 racions

Utensilis

Cranc Reial de Kamchatka

Elaboració

Us recomano la lectura de la recepta en "http://lacuinadesempre.blogspot.com/2011/11/burguer-cangreburguer.html".
Obrim la nostra bossa de cranc reial....
...i posem tota la carn dins un bol...
No m'he pogut estar...i he picat una mica. La carn de cranc reial està espectacularment bona.
És el sumum del cranc....res de surimis.
Si us fixeu, el cranc està encara sencer...i ja es veu que tenen molta carn dins les potes. De fet, nomès he vist tres potes dins el paquet...i això vol dir que nomès és la meitat d'un cranc.
Per un altre banda, rentem el nostre llom de rap sense espines.
El tallarem a daus....
...i el posem dins la trituradora.
Amb el cranc farem el mateix....
...el tallem a trosset i el posem dins la picadora...
...però esteu atents. Us podeu trobar trossets de closca de cranc entre la carn....i per tant, l'heu de treure. Per això us recomano "palpar" bé tota la carn del cranc.
Això son tots els trossets de closca que he tret. Si ho penseu una mica, és normal trobar-s'ho.
Ara, afegirem un ou a la picadora...
...una mica de 5 pebres....i sal...i si voleu podeu posar all i julivert...encara que jo he preferit no fer-ho. L'all i julivert té un sabor molt intens i m'interesa molt conservar el sabor i l'aroma d'aquest cranc tan especial.
Ho piquem tot plegat fins obtenir una massa que es pugui treballar però que conservi trossets d'una mida considerable....no heu de fer una pasta, vaja.
Agafeu un paper de film....i un marcador rodó.
Ara, col.loqueu la carn trituradora dins el tallador....i apreteu-la amb la cullera (sobretot els laterals)...intentant fer una hamburguesa més o menys compacta.
Retireu el tallador i us quedarà una rodona perfecta.
Acabeu d'embolicar-la amb el paper de film i col.loqueu-la en una safata per congelar.
Si voleu, abans d'embolicar-la, li podeu posar una mica més de sal i pebre negre.
Aneu fent el mateix procès fins acabar tota la carn de la picadora...
...i quan les tingueu totes...poseu-les a congelar. Li anirà molt bé el fred per a solidificar la carn recent picada.
Mentre, anirem preparant la resta d'ingredients que portarà la nostra hamburguesa, com la ceba dolça, els cogombrins (pepinillos), el tomàquet i l'enciam.
Passada una hora aproxidament, ja podrem fer les nostres hamburgueses...
...poseu-li més pebre si us agrada...
...i en una paella ben calenta....feu les hamburgueses.
He utilitzar la salsa sukiyaki....que li va molt bé al peix.
Feu-les bé per les dues bandes. Penseu que el cranc ja està cuit...i que nomès s'ha de coure el rap.
Queden maques , eh?
Abans de treure-les....li posarem una llesca de formatge Cheddar per sobre...fins que es fongui una mica.
Ja podem muntar les hamburgueses. Primer l'hamburguesa de peix amb el formatge...
....seguidament, un tros d'enciam fresc i net...
...una mica de ceba dolça...
...un parell de talls de tomàquet madur...
...uns cogombres en vinagre...
...tallats a quarts...però a lo llarg....
...i finalment un bona quantitat de mostassa Heinz (estil anglès)....
...i la mateixa quantitat de quetchup Heinz.
Ja tenim les quatre preparades.
Les podem servir...
...fa bona pinta , oi?.....aquí teniu la Burguer Cangreburguer, nanos !!!!
Qué bones estàn !!!
Us aconsello molt probar-les....
....són les millors hamburgueses de peix que provat mai.
Fuasss...sense paraules....
...i per dins han quedat molt ben cuites....
Bon Profit !!!!

1h 30min

Notes

Que si, que si.
Aquesta setmana, us porto directament desde “El crustáceo crujiente” la autèntica recepta de la "Burguer Cangreburguer", la "Krabyy Patty" de Bob Esponja !!!

Patricio - Holaaa Boooobbbb !!!...ahora mi mejor amigo és Gary !!!!....
Gary - fsch, fsch.
Bob - No me importa, Patricio. No me hacen falta mejores amigos.

Juasss !!!...grans dibuixos si senyor. Jo que sòc de la fornada del 1973....i que vaig creixer amb series de dibuixos mítiques com Jackie & Nuca, Baner y Flappy, David el Gnomo, Érase una vez la vida, La abeja maya, Fragel Rock...etc...i finalment la grandiosa Bola de Drac....he de reconèixer que el Bob Esponja marcarà una època, igual que ho han fet, per exemple, els Simpson.
Doncs l'altre dia, parlant del bloc, el meu bon amic Lot em va proposar fer la Burguer Cangreburguer...i vaig pensar, per què no?...és una gran idea...no entenc com no se'm havia acudit abans.
Doncs aquí la teniu.
Dit i fet.
Bé, és la meva recepta però n'hi ha moltes per internet. Això si, us puc garantir que està molt molt i molta bona. Per es clar, l'heu de fer amb cranc reial....que no és precisament barat.
Us recomano la lectura de l'article "Marisc de Galícia a casa en 24 hores".
Molta gent diu que la diferència principal està en el que se'n diu "el ingrediente secreto". Uns diuen que és molt amor...altres que no, que és una barreja d'alga nori, salsa de peix tailandesa i salsa golf.
En qualsevol cas, ningú no acaba de tenir clar quin és l'ingredient "secret" que han de portar aquestes hamburgueses, però lluny d'especulacions....aquestes són espectacularment bones.
Li hauriem de posar el mateix preu que posa el Señor Cangrejo: a 2,99$....encara que en la realitat (si les feu així) us costaràn fins a 5 vegades més.
Pero val la pena, de veritat.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2713 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: